Laser Nd:YAG

Lungimea de undă optimă pentru tratamentul leziunilor vasculare

Laser Nd:YAG

Lungimea de undă optimă pentru tratamentul leziunilor vasculare

Laser dermatologic Nd:YAG

Laserul Nd:YAG, cu o lungime de undă de 1064 nm, are cea mai mare putere de penetrabilitate a dermei, acesta targhetează hemoglobina, permițând tratamentul vaselor profunde.

Acest laser permite efectuarea mai multor tratamente dermatologice pentru leziuni cum ar fi verucile plane, care se găsesc de obicei pe mâini, onicomicoza care afectează unghiile și angioamele cherry. Principiul de acțiune este diferit pentru afecțiunile anterioare. Pentru negi și onicomicoză, laserul efectuează o acțiune decontaminantă, acesta încălzește leziunea și distruge virusul și/sau ciupercile care sunt sensibile la creșterea temperaturii . În cazul angioamelor fasciculul laser este absorbit de hemoglobină, și se realizează coagularea sângelui, care ulterior va fi metabolizat de organism.

Indicații de tratament

Telengiectazii

Vene spider cu diametru mai mic de 3 mm

Hemangioame

Puncte roși prezente pe pielea cu fragilitate capilară

Onicomicoză

Infecția fungică a unghiilor

Veruci

Infecția HPV, care apare frecvent pe mâini și în talpă

Foliculita

Infecția foliculului pilos

Leziuni vasculare din jurul nasului

Fragilitate capilară exprimată prin venișoare mici, roșii intens

Angioame cherry
Cum funcționează

În cazul vaselor de sânge cu diametru mai mic de 2 mm sunt necesare câteva spot-uri de laser pentru coagularea întregului vas, procedura nu necesită anestezie și are pierioadă scurtă de recuperare. Rezultatele sunt vizibile post procedură și se definitizează la    zile după tratament. Hemoglobina este cromoforul vizat atunci când se tratează vasele de sânge dermice. Lumina absorbită
de hemoglobină este transformată în căldură care coagulează sângele, micșorând și sigilând pereții vaselor.
Vasele de sânge coagulate vor fi eliminate de organism în mod natural în perioada de după tratament.
În general, absorbția relativ scăzută a melaninei epidermice permite încălzirea mai sigură a vasului în toată grosimea lui
cu un risc mai mic de hipo- sau hiperpigmentare epidermică.

În cazul onicomicozei sunt necesare mai multe spoturi pe întreaga unghie pentru a încălzi zona, distrugerea fungilor se face prin termoliză, distrugere prin căldură. Rezultatele sunt vizibile după prima ședință, însa în funcție de perioada de timp în care unghia a fost afectată sunt necesare un număr variabil de ședințe.

Pentru veruci este  nevoie de 1-3 ședințe în funcție de adâncimea acestora, distrugerea se face prin termoliză și sunt necesare 1-2 spoturi consecutive pe zona afectată. În cazul verucilor dureroase, disconfortul dispare după prima ședință laser.

Laser Nd:YAG Preț
1-5 impulsuri 250 lei
6-20 impulsuri 22lei/impuls
Skin tightening 500 lei
Onicomicoza 350lei/ unghie